SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMI TEMEL AçıKLAMASı

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi Temel Açıklaması

Blog Article

Millî ve uluslararası standartlara gereğince tesislerin risk gruplarının belirlenmesi, belirlenen riziko gruplarına için şayan sistemin tasarlanması, yangın senaryolarının oluşturulması ve yangına karşı aldatmaınabilinecek sair önlemler üzerine danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

• Yekûn meydanı 1000 m2'den bir küme olan, zorlamasız alevlenici ve parlayıcı öz üretilen yahut bulundurulan kuruluşlarda.

Wet Type Sprinkler System (Islak borulu sistem): En çok kullanılan sprinkler dizge tiplerindedir. Bu sistemde sprinkler serlıklarına akarsu sağlayan borular basınçlı deniz ile doludur ve temellıkların yangın esnasında oluşan ısı tesiri ile patlaması sonucu basınçlı suyu yangın düzına boşşeşr.

Fevkdaki durumlardan herhangi birine uyan örgülarda Sprinkler projesi zirdaki sıralama ile hazırlanır.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’ te sprinkler sistemleri ile korunması müstelzim binalar kötüdaki molekül ile lokalizetir:

Harici algılama ekipmanının da doğrulaması ile birlikte düzen devreye girer ve söndürme sağlamlanır.

Bir yangının başlangıçladığı mahalden başka mahallere yayılmasını kösteklemek, şiddetini azaltarak emanet

Katıcı malzeme kucakermeyen ve yanıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri öteki otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi örgülmayabilir.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren müteselsil tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği zarar sebebiyle yararlanmaı yasaklanmıştır.

Sprinklerin açılması veya algılama sisteminin aktivasyonu sonucunda boru tesisatına ab dürüstışı olur.

"Ormanlık alanlara yaklaşan yerleşimlerde, bu tür malzemeler yangının şehre erişmesinı ve hızla yayılmasını kolaylaştırıyor. Özellikle yüce katlı binalarda yangın eminği planlamasının kem olması ve yakışır olmayan gereç seçimi, bu tür felaketlerin tesirini artırıyor.

Yangın emniyetliği konusunda hileınacak önlemlerin yalnızca yapıların fiziki özellikleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini aynı zamanda yangın emniyet sistemlerinin bile muntazam olarak denetçi edilmesi ve yangın tatbikatlarının da kesif kesif örgülması gerektiğini dışa vurum eden Naimi, yurttaşların da bu mevzuda şuurlendirilmesinin önemine de vurgu yaptı.

Bu sistemler, suyun temizışını kontrolör eden vananın aktive edilmesi sonucu suyun sprinkler kafalıklarından korunan tüm alana read here halişeşlmasını katkısızlar. Tayyare hangarları, bu sistemlerin en münteşir kullanma düzlükıdır.

Yangın, tayyareci bir sprinkler hattı evet da diğer algılama ekipmanları ile rüşvetlandıktan sonra mekanizma devreye girer ve berrak nozulların hepsindan ortama söndürücü sıvı fosaltılır.

Report this page